Frågor och svar om flytta hemifrån

1 Jun 2019, 14:37 2239
Kille, 16 år
Question


Hej jag heter Fahmi Ahmed jag är 16 år kommer från Somalia, jag bor i Boxholm jag vill flytta till Stockholm, kan du svara på mina frågorna tack?

Svar
Maria Bolme
KBT-terapeut, Fryshuset

Hej Fahmi. Det är svårt för mig att svara på din fråga när jag inte vet hur du bor nu eller hos vem. Vill du berätta mer om det och varför du vill flytta? Bor du med någon av dina föräldrar eller i annat boende, går du skolan, arbetar du eller vem försörjer dig? 

Innan du har fyllt 18 år är dina vårdnadshavare eller samhället försörjningspliktiga gentemot dig. Det innebär att det är lag på att du ska ha tak över huvudet, mat för dagen och möjlighet att gå i skolan. 

Om du vantrivs där du bor eller utsätts för psykisk eller fysisk vanvård eller misshandel så ska du kontakta socialtjänsten i kommunen där du bor. Jag skickar en länk till dem så kan du i så fall ta kontakt. 

https://www.boxholm.se/stodomsorg/barnochfamilj.4.24364bed12e2ad493548000304118.html

Hör gärna av dig igen med lite mer information och om vad du vill så kanske jag kan vägleda dig tydligare. Lycka till! /Maria

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar