Stöd & Svar

19 Nov 2019, 09:46 118

Gravid eller inte?

Tjej, 13 år
Question


Hej jag är en tjej på 13 år och hade samlag för första gånger för 2 veckor sen men min pojkvän, vi hade inte skydd och han kom aldrig i mig men vi båda visste att det fortfarande fans en risk att jag blir gravid ändå så vi gick och köpte ett akut-piller, o jag undrar om jag ändå kan bli gravid även fast jag tog ett sånt piller??

Svar
Agnes Ohlander
Beteendevetare/sexolog

Hej,
Risken att du blir gravid finns även om det är väldigt liten sannolikhet om det går till som det gjorde för er. Väldigt liten. Det du bör göra är att tidigast 2 veckor efter samlaget ta ett graviditetstest. Det säkraste och bästa när man har en partner och inte är så van är att ta kontakt med en ungdomsmottagning. Där kan du få hjälp med oro men också hjälp med att hitta rätt preventivmedel. 
/Alice

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar