Stöd & Svar

20 Feb 2020, 14:30 28

Kommer mensen inte snart?

Tjej, 15 år
Question


Jag är 15 år har aldrig fått mens men jag har tappat min oskuld för 5 månader sen och jag undrar om jag någonsin kommer få min mens eller ifall det är något fel med mig \ MVH.. Anonym

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Jag är ingen läkare men spontant skulle jag inte tro att det är något som helst fel på dig. Mensen kommer i olika åldrar för olika personer. Men det är faktiskt inte alls dumt att i din ålder ta kontakt med umo.se. Att vara sexuellt aktiv innebär en massa saker för kroppen. Könssjukdomar och graviditet är ju bara två grejer men de är ganska viktiga att ha koll på. Kan du inte ta kontakt med Ungdomsmottagningen och be om att få komma och träffa en barnmorska? 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar