Stöd & Svar

20 Feb 2020, 14:35 44

Åldersskillnad

Tjej, 14 år
Question


Hej , jag är en tjej på 14 år och jag är tillsammans med en kille som är 18 år men snart 19 , är det fel att vara tillsammans trots ålderskillnaden ? (Icke sexuellt förhållande då de gäller) men vi älskar varann men vill berätta för mina föräldrar men de skulle reagerat mycket på åldern mellan oss , vad ska jag göra ?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det är klart att det finns utmaningar med relationer med just den ålderskillnaden för som du säger är just sexet en känslig fråga. Eller snarare olaglig. Jag tror också som du att dina föräldrar kanske inte är så peppade på det men om jag hade varit din förälder hade jag verkligen ändå velat veta. Om du har en ok relation med dina föräldrar så är de de personer som har mest möjlighet att hjälpa dig om något går snett. Så länge du inte är myndig och de är fungerande föräldrar som också är vårdnadshavare för dig är de både din bästa möjlighet till hjälp och skydd från samhället OCH säkert också de som har lättast att sätta käppar i hjulet för en relation de tycker verkar dålig. Men jag råder i alla avseenden att försöka hitta ett sätt att prata med dina päron. 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar