Stöd & Svar

24 Feb 2020, 13:42 33

Orkar inte bo hemma

Tjej, 13 år
Question


Hej jag är en tjej på 13 år och jag klarar inte av att bo hemma längre. Jag klarar inte av att mina syskon alltid hackar på mig och att min mamma aldrig säger åt dem. Hon klagar också på mig hela tiden, och jag orkar inte längre med det här. Vad ska jag göra? Hur kommer bort från familjen?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det låter jättejobbigt. Det är nog iofs jobbigt för de flesta i din ålder med familjen. Men eftersom du verkligen känner att det inte fungerar alls behöver du kontakta någon som kan hjälpa dig dels med hur du mår men också ge dig råd om vilka alternativ det finns till att bo hemma. Först och främst tycker jag du ska gå in på umo.se och chatta med de som finns där. De r tillskillnad från mig lite mer av experter. Ledsen att jag inte har mer tips men det är viktigt att du får rätt hjälp. 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar