Frågor och svar om självförtroende

10 Mar 2020, 11:25 301

Självförtoende och storlek

Kille, 19 år
Question


Hej!
Jag är en kille som har ganska mycket komplex kring storleken på min penis.
Jag känner att den är ganska liten (ungefär 3cm slak och runt 7 när jag har stånd) och det är i mina tankar ofta vilket gör mig osäker i många situationer där man är avklädd bland andra.

Jag känner mig begränsad i situationer som att duscha efter gymmet, basta, bada, byta om och liknande då jag skäms och är rädd att någon ska se hur jag ser ut.
Det är vädligt jobbigt för jag tycker egentligen att det är naturligt att vara naken och gillar det men jag vågar allt mindre och mindre.

Hur ska jag tänka kring mitt komplex och hur kan jag lära mig att acceptera hur jag ser ut?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det är så svårt att lära sig det. För alla. Att acceptera sig själv som man är. Det är viktigt att påminna sig själv om att alla är olika och du är inte konstigare än andra. Vissa har större andra har mindre. Det finns så många delar av en kropp och du ska leva med din kropp så länge du lever. Ju mer du bestämmer dig för att det är din kropp ditt tempel och den är vacker för att det ÄR en kropp som det lever en människa i. 

Svårt som sagt att ge råd om självförtroende. Det är kanske det knepigaste vi hanterar i vår vardag. 

Själv brukar jag tänka att de som eventuellt sneglar på mig så jag känner mig konstig antagligen gör det för att de själva känner sig konstiga och vill kolla om de är normala. =) 

Hoppas detta är till något stöd för dig

Du är vacker, precis som alla andra!

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar