Frågor och svar om hockey

19 Mar 2020, 17:48 51

Börja på hockey men var?

Tjej, 15 år
Question


Hejsan jag är en 15-årig tjej som vill börja spela hockey.
Jag har gått på konståkning under de senaste (går fortfarande) 4 1/2 år.
Jag vill verkligen börja spela men jag vet inte vilken grupp jag borde börja på/ om jag ens kan börja nu. Jag kan redan grunderna då jag kan åka snabbt, saxa, stanna och en massa andra saker på grund av konståkningen. Har ni några tips på grupper/team jag kan börja på? Är det för sent för mig att börja?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det låter som du kommer ha ruskigt kul på hockey! Jag kan inte tipsa dig om ställen då jag inte vet var du bor. På den här wiki-sidan hittar du iaf alla Sveriges hockeyklubbar  

https://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_ishockeyklubbar_i_Sverige

Börja där och välj ut de som finns nära där du bor. Här av dig direkt till damlagstränare eller mixtränare om det finns mixade lag så kan de med säkerhet guida dig rätt. 

Släpp sargen och kör bara kör säger jag!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar