Frågor och svar om könssjukdom

9 May 2002, 21:03 442
Annat, 0 år
Question


Hej, jag har hiv-testat mig och det var negativt.
Varför går jag fortfarande och grubblar över om man kan ha det ändå. jag testade mig efter 2 1/2 3 månader. eftersom min mamma sa att man skulle göra det annars visade det inte sig. Vad kan man göra för att inte grubbla typ bara koppla bort det lr ? mkt tacksam för svar.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Om det är så att du inte kan släppa det och ändå tror att du kan ha HIV så är det enklaste att testa sig en gång till. Du skulle ju också kunna jobba med den mentala delen för att försöka släppa det, men det är en lite krångligare process. Du har ju uppenbarligen testat dig förra gången på ett riktigt sätt, så du har ju uppenbarligen inte HIV, men om det här nu har blivit ett litet hjärnspöke för dig, så tror jag det är lättast att du går och tar ett till test. Om du fortfarande inte tror på resultatet efter en andra testning, då kan det vara dags att du börjar jobba med dig själv, och då finns det en mängd tekniker, men det är som sagt lite arbete med det och förhoppningsvis kan du tro på att du inte har HIV efter nästa test så du slipper arbetet. Men skulle du nu ändå vara tveksam även efter nästa test så får du skriva igen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar