Frågor och svar om kär i mitt ex

14 Apr 2020, 12:48 76

Fortfarande kär i mitt ex

Tjej, 18 år
Question


Jag älskar mitt ex, han gjorde slut för att han kände att han tappat känslorna (2 månader sen). Vi har inte träffats sen dess

Han har väldigt mycket i sitt liv och jag var ganska på om att göra saker; vilket jag tror han tyckte var jobbigt då han behövde säga nej hela tiden.

Många förhållanden i nutida samhället avslutas då man kommer ut ”honey moon”-fasen, och undrar om det är det som hände

Vad ska jag göra?

Ska jag försöka ”vinna” tillbaka honom? Eller låta honom va ett tag? Ska jag försöka må bra utan honom och vid den punkten se om jag fortfarande älskar honom??

Vi snapar fortfarande, vanliga bilder dock, ingen text.

Grejen är att det inte blir bättre, utan sämre. Saknar hnm bara mer varje dag.

Om han inte någonsin kommer få tillbaka sina känslor vill jag iaf vara vän med honom.

Vad kan jag göra i en sånhär situation? Finns de något sätt att få tillbaka sitt ex? Om inte, vad ska jag göra?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej;
Detta svaret kommer vara kort. Men jag tror det ändå kan hjälpa dig. 

Oavsett om du ska vinna tillbaka honom eller inte så behöver du släppa relationen. Det finns nog inget som gnager ner en relation och en vänskap så mycket som att skava på varandra. Han tyckte kanske det blev för mycket. Oavsett vilka känslor har hade eller har. Det får du respektera. Och därmed också respektera dig själv. Om du vill ha något av honom som han inte kan eller vill ge så ska du vända blicken åt ett annat håll. Tänk på dig själv. Vårda dig själv. Häng med dina vänner. Engagera dig i saker som inte har något som helst med honom att göra. 

Det är mina bästa råd. 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar