Frågor och svar om flytta hemifrån

20 May 2020, 11:28 412

Flytta från Stockholm till Norrbotten - flytta hemifrån

Kille, 18 år
Question


Hej,
Jag är 18 åring killer och jag bor med min föräldrar i Stockholm. Just nu studerar jag på gymnasium (språk introduktion). Jag trivs inte här och vill bor ensam och vill flytta till Norrbotten. Hur kan jag göra det och hur kan jag hitta hus+jobb där så kan jag klara mig själv?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
När du är 18 år finns det i lagen inget som hindrar att du gör precis vad du vill med ditt liv. Ibland har någon över 18 år inte rätt att bestämma över sig själv. Det kallas slarvigt för att någon är omyndigförklarad. Jag vet inte om detta är fallet för dig men om det inte är så har du rätt att flytta var du vill. Att hitta jobb och hus är såklart svårt men med säkerhet lättare i Norrbotten än i Stockholm, det kan du vara helt säker på. Kolla på Arbetsförmedlningens sida för lite tips om vilka företag som söker folk i området du vill bo, ring direkt till företag på orten och känner du någon på orten be den/de om hjälp. Bättre att hitta jobb först och boende sen.

Ta det lugnt och hälsa Norrbotten!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar