Frågor och svar om blöjor

12 Jun 2020, 08:04 54

Blöja på natten

Kille, 13 år
Question


Hej!
Jag är för det mesta en helt vanlig kille, men det är en sak som jag har tänkt på mycket på sistone. Blöjor. Jag har tänkt mycket på att jag skulle vilja ha blöja på natten, mest för att det är väldigt skönt men också praktiskt. Ingen som jag känner vet om detta så det skulle bli väldigt svårt att ha blöja. Jag undrar vad jag ska göra.

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Ja du, praktiskt är det ju så till vida att du inte behöver gå upp och kissa. Och om du händelsevis ibland kissar i sängen så slipper du det. Det måste jag medge. Att du tycker det är skönt är ju en faktor vi behöver räkna med. Men hur skönt? Jag föreställer mig att det är bökigt och varmt och skavigt och att om du kissar i den på natten så blir det fuktigt och dant? Jag ska inte försöka övertala dig att låta bli. Det är inget sjukt med det. Men det finns några argument emot. Om det blir din grej, som du vänjer dig vid så är det också något du behöver ta med eventuella vänner och kärlekar som du under livet ska dela säng med. Det är dyrt med blöjor. Det är riktigt riktigt dåligt för miljön med blöjor. 

Det var väl mina argument mot. Men vill du så kör. MEN fundera på VAD det är som gör att du gillar idéen. Du kanske hittar något i dig som du inte visste om. 

<3 Sierskan

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar