Frågor och svar om förhållande

18 Jun 2020, 12:56 186

12 år och 14 år

Kille, 14 år
Question


Hej!
Är en kille på 14 år och jag gillar en tjej som är två år yngre än mig (12) och hon gillar mig på samma sätt men vi vet inte om det är ok att vara tillsammans.

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det korta svaret är nej. Det är inte ok. Men allt handlar om HUR ni är tillsammans. Att vara ett par. Hänga. Prata, Mysa. Allt sånt är alltid ok. Men när det kommer till sex och liknande så vill jag personligen vilja säga att ni båda är rätt unga och hon är väldigt ung för att ge sig in där. Allt är individuellt. Alla relationer mellan människor är unika. Jag är ingen expert i ämnet. Jag vill dock be er båda och speciellt dig som är den äldre att vänta med att ha någon mer ingående fysisk relation. Kan ni göra det? Hör gärna av dig igen och berätta mer. 

<3 kärleken gror även i vänskap. 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar