Frågor och svar om runka

30 Jul 2020, 10:48 548

Får inte stånd

Kille, 13 år
Question


Hej jag är 13 år och vill runka men jag vet inte hur man gör och när jag försöker så får jag inte stånd Hjälp hur får jag stånd.

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Förutsatt att det inte är något som är trasigt, vilket såklart inte är speciellt troligt så handlar det bara om att hitta vad det är som gör dig upphetsad och om att slappna av. Jag tror du ska börja med att fundera på det där sista. Vad finns det som gör att det "pirrar" där nere? Sen kan du såklart få stånd av att just börja ta på dig själv. Det behöver inte vara just på könet. Vissa gillar att smeka sig själva på brösten (ja även killar) andra helt andra saker. Prova dig fram. Sen är det vanligaste att man i något skede drar förhuden fram och tillbaka över ollonet. Börja lugnt och försiktigt och se om det känns bra. Låt det ta lite tid. Sen är det ju så att du har ett långt liv på dig att runka så om det tar lite tid att komma igång är det inte nån fara. OM du försöker och försöker och inget händer, du blir frustrerad, orolig eller såklart om du har ont eller liknande så ska du gå och prata med ett proffs på exempelvis ungdomsmottagningen. 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar