Frågor och svar om stånd

30 Sep 2020, 14:27 27

Undersöka penis - få stånd.. =/

Kille, 13 år
Question


Hej. Jag ska snart på en undersökning av penisen och pungen. Men jag är så rädd att få stånd under undersökningen. Jag brukar få stånd väldigt lätt. Det skulle vara då pinsamt och jobbigt för mig. Vad ska jag göra och kan jag göra något för att inte få stånd???

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej kära du,
Nu kommer sent svar. Det är mycket som händer på Stöd & Svar just nu och vi kämpar för att komma ikapp. Hur som helst. Det låter som en mycket jobbig grej. Förstår VERKLIGEN att det skulle kännas pinsamt men jag kan försäkra dig att det inte på långa vägar är det pinsammaste som hänt hos den doktorn. Tänk på hur många snoppar de ser varje dag. Det lär ju aldrig vara den första som får stånd under en undersökning eller hur?  För att inte få stånd...hm...jag har ju inte nån egen penis så jag kan inte riktigt svara på det. Jag har hört att det hjälper att tänka på riktigt osexiga grejer, vad det nu kan vara du tycker är det :). Det är tipset jag har till dig. Har du redan gjort undersökningen kan du väl höra av dig igen och berätta hur det gick. Kanske blir du som i slutänden ger andra bra tips. 

=)

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar