Frågor och svar om puberteten

19 Oct 2020, 15:06 305

Liten snopp, annars allt bra tack

Kille, 14 år
Question


Hej är en kille på 14 vintrar och har en liten snopp som är 3cm o 6cm med stånd. Tycker detta är så jobbigt känns som den aldrig ska växa ibland känns det som den går innåt. Behöver få veta om den kommer växa elr jag ska söka hjälp. Allt annat går bra i puberteten men inte min snopp vad ska jag göra. Känner nästan att jag inte gillar mig själv.

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Såklart är det inte alls speciellt litet. Inte så vitt jag känner till. I din ålder är det stooooooooor skillnad på hur långt man kommit i sin utveckling så det kan skilja hemskt mycket från person till person. Som du kanske gissar kommer jag säga att det inte går att veta om den kommer växa mer. Men du är ändå bara 14. De flesta fortsätter ju utvecklas långt längre än till de är 14. Så först och främst ska du inte oroa dig. Sen är jag ingen läkare och kan inte ge dig mer säkra svar än så. OM du känner att det är så pass negativt att du börjar tycka mindre om dig själv tycker jag att du oavsett ska gå till en läkare. Förslagsvis på en av landets utmärkta ungdomsmottagningar. Gör det innan du börjar bli ledsen på livet! 

Simma lugnt <3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar