Frågor och svar om längd

30 Sep 2020, 14:32 21

Känna sig tjock

Tjej, 12 år
Question


Hej! Jag är 12 år är 153 cm lång, väger ca 45 kg...Alla andra i min klass väger typ 40-41! Min mage går utåt och jag vågar inte ha linnen eller tajta tröjor bara pösiga

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej vän,
Det kommer låta dumt kanske men jag kan lova dig att du inte på långa vägar är så stor som du tror. Jag känner så där ibland och jag är över 40 så om det är nån av oss som är lite plufsig är det helt klart jag :). Det låter heller inte som om du ska vara orolig för din vikt i allmänhet. Låter MER än helt normalt (om man ska använda ett slitet ord) att väga 45 kg när man är 12 och 153 cm. Magen går åt det håll den vill. Inte mycket att göra åt det. Men din kropp växer fortfarande massor och den kommer förändras en hel massa de kommande åren. Så ta det som en. lite jobbig period och tänk på det igen om ett par år. Sen är det ju så, och det är väl också kanske något som du får höra av vuxna men som faktiskt stämmer. Du är vacker, du är bra, du duger i alla avseenden som du är. Känns det bättre med pösigt? Kör pösigt. Ingen idé att hålla på och plåga dig om det känns jobbigt. Men det är ändå allra bäst att leva med den fantastiska kropp man har. 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar