Frågor och svar om normalt

30 Sep 2020, 14:42 18

Du har fel ingen/alla är perfekta

Tjej, 12 år
Question


Hej jag är 12 år å tjej är 1,64 lång och väger 79,8 är det normalt? Känner mig utan för å ful alla omkring mig är perfekt å inte jag

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Fattar PRECIS hur du känner. Just nu känner jag mig tjock, fast jag vet att det inte tjänar något som helst till att haka upp sig på det. Vu är "bara" 12, Din kropp kommer ändra på sig hur mycket som helst de kommande åren. Det viktigaste är att inte obsessa över det. Då blir man ännu mer knäpp. Vet inte om det är "normalt". Det tror jag det är. Vad är egentligen normalt. Alla omkring dig kanske är tvärsmala? Och av den anledningen absolut inget att jämföra sig med. Tror det är viktigt att röra på sig. Tror det är viktigt att äta bra mat. Men vet med säkerhet att det INTE är bra att må dåligt över sin vikt eller storlek. Du är FIN! Jag lovar dig! Det känns inte så. Tro mig jag vet. Men du har fel =) Ta på dig en pösig tröja om det känns bättre. Skoja om din kropp på ett kärleksfullt sätt. Tänk på din intelligens och dina känslor och hur du är mot andra istället för hur du ser ut. Det är det som håller i längden iaf. 

Be kind to your self <3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar