Frågor och svar om runka

9 Oct 2020, 13:22 390

Porr och sånt

Kille, 13 år
Question


Hej, jag vet att porr ger en fel bild av hur man egentligen har sex och sånt. Men jag kollar på porr ändån för jag vill runka till det. Är 13år är det onormalt? Och borde jag sluta?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Alltså, det är ju inte så att du är ensam om det. Och de flesta som kollar på porr blir nog inte helt förstörda av det. Men det är den där långsamma förändringen som man inte märker först som är dålig. Hjärnan har en finurlig förmåga att koppla ihop det du ser med det du känner och senare kanske din hjärna liksom bara blir kåt när den påminns av sånt du sett när du kollat på porr? Jag är ingen hjärnforskare men jag  tror ändå jag är något på spåren. Prova nån gång att låta det ta lite mer tid. Alltså porr är ju lite expressway till utlösning. Men om du blundar och tänker och hittar på snuskiga grejer själv? Tar kanske lite mer tid men tror det blir bättre i längden. Men för all del. Gör båda om det känns rätt. Glöm inte bort bara att göra dig själv kåt utan att proppa in rörlig bild i huvudet hel tiden. 

Peace out 

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar