Frågor och svar om kurator

9 Oct 2020, 14:35 16

Vågar inte prata inför klassen

Tjej, 14 år
Question


Jag vågar inte riktigt prata varken inför klassen eller inför grupp då börjar jag störtgråta idag sa min mentor att hon vill att jag pratar med skolan kurator och jag är jättenervös jag är rädd att jag kommer säga någonting fel och att hon börjar skratta

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Jobbig sits :/ Klart du ska ge kuratorn en chans. Vissa av de är väldigt bra på sitt jobb och kanske kan hjälpa dig slippa må så dåligt över att prata inför folk. Sen vet jag iofs folk i alla åldrar som helst inte gör det men det är skönt kanske att inte bryta ihop över det. Om man an välja något annat alltså? Du kan föresten inte säga något fel till en kurator. Deras jobb är att lyssna. Så säg det du vill. Och säger du inget så är det så. Det får de leva med. Men ge det en chans ändå. Berätta tillexempel om det gått bra att prata inför folk nån gång och var och vad det var den gången. Det är en bra start. Och har du ingen sån gång så berätta om hur det var senaste gången du trodde du skulle vara tvungen eller blev tvungen. Bara få igång samtalet lite så märker du snart om det är en bra person och ba kurator eller inte. Och är det inte det är det ingen idé att jobba vidare på det. Bättre att be din mentor hjälpa dig hitta en annan at prata med. Hoppas du vågar!

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar