Frågor och svar om stirrar

9 Oct 2020, 14:52 33

Stirr på gymet

Tjej, 17 år
Question


Jätte många jag känner gymmar på samma ställe som mig och jag tycker därmed att de blir svårt att koncentrera sig på träningen. Kan inte byta gym för har årskort. Hur ska jag göra för att inte bry mig om vad folk tänker om mig när jag gymmar/att de kollar. Ibland inbillar jag mig säkert att de kollar. Vågar inte bänka eller köra marklyft eller liknande då alla de är starkare än mig, men jag är ju trots allt tjej och de är killar.

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Folk stirrar så mycket hela tiden på andra, varandra och så vidare. Det är så dumt för den som blir tittat på kan bli så nervös och osäker helt i onödan. Man kollar på någon för att den är fin, annorlunda eller rör sig på ett sätt som gör att man får upp uppmärksamheten. 

Men till dig nu då. Jag tycker du ska försöka hitta något sätt att inte låta stirret störa dig. När jag blir så där självmedveten när jag är ute och dansar så hittar jag starka lampor att titta på och lyssnar på musiken så jag inte ska blir störd av sånt som händer omkring mig utan kunna njuta av att dansa. Kanske ska du tänka lite på samma sätt? När du inte ser att någon stirrar på dig så kommer du inte låta det störa dig. Så skit i OM de gör det eller inte, och försök att se till att du inte ser att de gör det så slipper du känslan. Låt mig gärna veta hur det går för dig framåt!

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar