Frågor och svar om hålla tal

22 Oct 2020, 14:57 41

Tips på ämnen till mitt tal

Tjej, 18 år
Question


Hej!
Jag måste skriva ett informerande tal, men jag har ingen aning om vad jag ska skriva om. Kan du ge mig några förslag om vad jag ska skriva om?

Tack på förhand!

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Kul fråga! Hm finns det ämnen du brinner för? Eller har du intressen som du kan prata om? Jag har hållit tal om politiska inriktningar, det intresserar mig. Gärna väljer jag något som sticker ut lite. Det gör att folk lyssnar bättre. Om du inte misstycker ger jag dig lite tips på strukturen här också :) Strukturen är nämligen jätteviktig. 

Inledningen:
Väck intresset och ett par korta meningar som berättar vad det är du ska prata om och varför just du har erfarenhet att prata om det. Gå igenom ämnet men om det är ett kort tal så var noga med arbetet att välja ut det viktigaste. En bra avslutning sammanfattar vad du sagt, knyter an till inledningen och har en bra slutknorr :)

Lycka till!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar