Stöd & Svar

27 Nov 2020, 13:45 302

Min son har svårt att träffa folk

Kille, 17 år
Question


Hej,min son har mycket svårt för att träffa nya människor ,nya platser och göra nya saker.
Tex i dag skulle han börja på sin 2 veckors praktik. Han åkte men kom hem efter 1 min och grät och han grät länge och sa bara att han inte ville.. får inte ur honom något.
Han spelar fotboll o hockey. Och som han är väldigt duktig i.Han är social o omtyckt o har många vänner
Men när han ska göra något han inte har gjort tidigare så går det inte. Jag vet inte vad jag ska göra för att hjälpa honom

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Jag läser vad du skriver och förstår att det är en svår situation både för er men framför allt för er son såklart. Jag är inte riktigt rätt rätt person att hjälpa er. Jag har ingen formell utbildning inom detta. Dock kan jag gärna hjälpa er genom att be er son vända sig direkt till mig på vår chatttid. Vi finns tillgängliga för chatt varje fredag mellan 13-15 och där kan vi ha "vanliga" samtal om du tror han skulle vilja det? 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar