Frågor och svar om adhd

27 Nov 2020, 13:33 243

Känner mig dum...

Tjej, 13 år
Question


Hej jag är en tjej med adhd och damp utbrott jag känner mig dålig på allt som alla andra är bra på känner mig bara helt dum för jag it kan konsentrera mig och saker

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det låter jättejobbigt och liksom orättvist att du ska behöva känna så. Alla är ju både bra och kassa om vart annat. Och när det är svårt bör vi få rätt hjälp. Det låter som du inte får den hjälp du behöver just nu? Det är vårt när jag vet så lite om din situation att kunna ge dig så mycket konstruktiva råd. Men det är nog viktigt för dig att komma ihåg att vi är många som har svårt med verkligheten, koncentrationen och samspelet med andra. De flesta av oss har det så i perioder i livet men för vissa är det helt enkelt värre. Det låter som du har det klart värre än de flesta. Jag hoppas att du ska kunna hitta någon som kan ge dig stöd i vardagen. Har du någon kontakt med nån läkare? Psykolog? Hur har du det med dina föräldrar eller motsvarande? Har du nått stöd där? Skulle du kunna tänka dig att kontakta tjejjouren? Där finns det folk som jobbar speciellt med stöd till tjejer i din situation. Om du vill få hjälp med att komma i kontakt med någon där så kan du köra av dig till oss på fredagar kl 12-15 så kan vi guida dig till rätt ställe. 

Ta hand om dig och var inte för hård mot dig själv. Det är FETT jobbigt att leva i perioder. 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar