Frågor och svar om åldersskillnad

27 Nov 2020, 13:49 821

Åldersskillnad

Kille, 19 år
Question


Hej, jag har börjat skriva med en tjej som är 15 år och jag själv är 19. Det känns så fel men ändå så rätt på samma gång. Vi båda tycker om varandra men är det för stor skillnad i ålder? Jag vet redan nu att mina föräldrar inte kommer tycka om det:/

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det är alltid en känslig fråga. Jag har fått frågor kring detta många gånger här på ungdomar.se och även om varje situation är unik så är jag ofta väldigt försiktig. Jag har själv varit 15 år och tjej och jag vet rent statistiskt att de flesta relationer mellan ung tjej och äldre kille inte är så bra, framför allt inte för tjejen. MEN som jag sa, alla relationer är unika och jag kan inte veta hur ni känner eller hur det fungerar för er. Jag tycker att ni ska hänga om ni vill det, tycka om varandra och vara rädda om varandra. Jag skulle verkligen rekommendera att ni låter bli att ha sex tills hon är äldre. Det är väl det jag kan säga om det. Framför allt. Vad rädda om varandra. Visa hänsyn och glöm inte bort hur det var att vara 15. Man är inte så vuxen som man tror då. 

<3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar