Frågor och svar om blåsa

17 Dec 2020, 14:44 409

Blåsa på snoppen - vad är det?

Kille, 16 år
Question


Hej jag är 16 och förra året jokade jag mot en kudde utan kondom på och fick någon slags blåsa som inte gått bort den gör inte ont när jag runkar men undrar vad det kan vara för något??

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Jag kan ju inte egentligen ge dig något råd på så pass lite info. Det låter som ett skavsår, men om det inte går bort kanske det inte är det. Det kan vara en könsvårta (kondylom) men den får du inte av att jucka mot en kudde utan det är en sexuellt överförbar sjukdom som du får av att vara i närkontakt med någon annans kön som också har vårtor. 

Så jag skulle föreslå att du faktiskt kikar in på en ungdomsmottagning, bokar tid för videokonsultation eller att du bokar en tid på en vårdcentral. 

Hoppas den försvinner av sig själv annars det vore u det bästa. 

/Alice

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar