Frågor och svar om bröststorlek

31 Dec 2020, 16:55 298

Kommer brösten växa mer?

Tjej, 15 år
Question


Jag är 15 ska fylla 16 år och inte har så stora bröst jag kom in i puberteten när jag var 11 år kommer mina bröst att bli större?

Svar
Alice
Medmänniska, Fryshuset

Hej,
Det är inte lätt att säga för det är helt och håller individuellt hur mycket och när brösten växer. Kanske kommer det en liten knuff till eller så har du de bröst du kommer ha sen, redan nu. Det som sen ändrar på saker är om du blir gravid eller om du av annan anledning får mycket förändringar i dina hormoner. Det är mycket om påverkar detta så det är svårt att sia i det också. Det kan jan säga dig är att jag är 42, har massor av vänner och har haft flera förhållanden. Exakt NOLL av dessa har någonsin uttryckt att deras partners eller jag skulle ha för små börst för att de ska gilla det. Lovar att nära nog ALLA vuxna skulle vittna om samma sak. Jag är helt övertygad om att du ser fantastisk ut. Ni gör det! Ni fattar det bara inte förrän ni blir äldre :) Njut av det du har. 

Gott nytt år <3

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Ställ en egen fråga till mig

Visa mina övriga svar