Frågor och svar om sex

11 May 2002, 15:10 151
Annat, 0 år
Question


Hejsan
Jag ar en kille på 23 år som har ett problem. Jag har aldrig haft orgasm nar jag varit med en tjej?! På egen hand ar det inget problem men tillsammans med någon annan vill det sig bara inte. Forsta gången jag hade sex var jag nitton år gammal. Den gången var allt så nytt for mig och tjejen så vi fullforde aldrig samlaget, men jag var inne i henne, och den korta stunden det varade innen vi slutade, var valdigt skon!!

Sen tog det slut mellan oss och efter en stund traffade jag en annan tjej. Inte heller har hade vi något fullbordat samlag, mest småkel och sånt. En gång var jag inne i henne och "knullade" normalt några sekunder.. jag var verkligen upphetsad och det kandes stormskont, men vi hade inga kondomer så vi avslutade innan nåt hande.

Tredje tjejen var jag tillsammans med i åtta månader och vi hade sex många gånger. en gång gick det for henne, och inga for mig. Hon hade dårliga erfarenheter med killar sen forut och kunde nog aldrig slappna av helt med mig aven fast hon ville.. det gjorde att jag inte kunde slappna av heller osv osv. Idag sitter jag har 23 år gammal och borjar undra... ar jag onormal eller har jag bara haft valdigt otur i min kontakt med tjejer? Handlar det kanske bara om att vara riktigt upphetsad tillsammans med en man verkligen litar på, och som verkligen kan slappna av och njuta så jag också kan det?

Jag har alltid gett tjejer orgasmer, men inte brytt mig om migsjalv lixom, forst nu fattar jag att det går åt båda hållen, och att det handlar om att ge och få.

skulle verkligen uppskatta ett svar från er! Halsningar jag då

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tror du har helt rätt när du säger att du haft lite otur när det gäller sex tillsammans med en partner hitintills. Jag tycker inte du skall oroa dig för att det skulle vara något fel, för det tror jag inte att det är, utan att det helt enkelt handlar om att det varit lite dålig timing när du har haft sex. Du verkar vara en kille som bryr dig mycket om din partner du har sex med och det är självklart jättebra, men precis som du säger så handlar sex om att hitta en partner man kan slappna av med och där man kan tillåta sig själv att både njuta själv och ge till den andre. Du är på helt rätt spår när du antyder att man måste kunna lita på varandra för att man skall kunna vara avslappnad, och självklart är det så att om den ena parten (som din förra tjej) har haft dåliga erfarenheter så kommer det in en liten stress i det hela vilket gör att det kan vara svårt för båda att slappna av. Många killar som verkligen bryr sig om sin partner blir ganska illa berörda om tjejen har haft dåliga erfarenheter. Då är det inte ovanligt att man som kille blir nästan överdrivet försiktig och koncentrerad på tjejen bara för att man inte vill att hon skall uppleva en själv som bufflig. I ett sådant läge kommer man själv lite i skymundan och det är förmodligen därför som du aldrig fick orgasm tillsammans med henne. Jag tycker att du skall försöka att gå vidare utan att hänga upp dig för mycket på funderingar om du är normal eller inte för det finns inget som är onormalt i det du beskriver. Tvärtom så är det positivt att du har förmåga att ställa dig själv åt sidan och tänka på din partner, men det får som sagt inte blir för mycket av det heller, utan ge och ta är precis vad det handlar om. Jag hoppas att du i ditt nästa förhållande skall känna att du och din tjej har ett ömsesidigt förtroende för varandra så ni båda kan njuta och uppleva orgasm tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar