Frågor och svar om kärlek

11 May 2002, 15:45 218
Annat, 0 år
Question


hej...
jag vet inte vad jag ska göra alls längre, jag har träffat världens underbaraste kille men han är förlovad o som du förstår är det problemet. han säger att han älskar mig o så men jag har ingen erfarenhet av sånt här alls o vet inte om han menar allvar med allt han säger. Han har berättat att han hart vart otrogen många gångeer o vill även göra det med mig. Jag vet inte hur jag ska tolka det han säger för det är raka motstaer till varandra. Jag har försökt glömma honom men det blir bara värre o värre o jag vill inte sluta träffa honom för viär även jätte bra kompisar. Jag skulle kunna strula med honom om man säger så men skulle då känna mig skyldig o tycka synd om hans flickvän som jag på ett sätt hatar men aldrig har träffat.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det finns alltid en stor risk att man blir sårad när man börjar strula med någon som har en relation med någon annan. Och det låter ju inte helt bra att han har varit otrogen förr eftersom man kanske då börjar undra varför han inte lämnar sin flickvän helt. Men nu är det ju frågan om vad du ska göra. Jag tycker att du skall försöka att först reda ut för dig själv vad du vill med den här killen. Det är nämligen skillnad om du själv bara är ute efter en tillfällig affär, eller om du börjar strula med den här killen med en förhoppning om att det skall bli ni två lite längre fram och att han skall lämna sin flickvän.
Fråga dig själv alltså vad du är ute efter och vad dina förhoppningar är. Det finns ju dom som tycker det är helt okay och lite spännande att strula med en förlovad eller gift kille, och nöjer du dig med det så behöver du ju inte bry dig så mycket om vilka hans motiv är. Men om det istället är så att du hoppas att han skall välja dig istället för sin flickvän så borde du ta ett eller flera ordentliga snack med honom innan du ger dig in i något som du kan bli sårad av i slutänden.
Om jag var du i en sådan situation skulle jag klämma honom på pulsen en hel del med vad han menar med att han älskar dig. Jag skulle fråga honom om varför han inte lämnar sin flickvän om han nu älskar dig istället. Och jag skulle inte godta några svar som kändes tveksamma utan fortsätta att fråga tills jag fick en förklaring som verkade stämma. Vidare skulle jag fråga ut honom om hans tidigare otroheter. Vad var det för typ av relationer och varför har han varit otrogen så många gånger och ändå fortsatt vara förlovad. Sist men inte minst skulle jag fråga ut honom om vad han vill med er relation. Vad är det egentligen han är ute efter. Vill han bara ha en tillfällig affär, eller är han ute efter ett långvarigt förhållande där han tänker sig att bryta sin förlovning?
Om du tar mod till dig och ställer alla frågor som jag uppfattar redan finns i ditt huvud, så tror jag att du har en god chans att avgöra om han menar vad han säger när han säger att han älskar dig, eller om han bara är ute efter lite sex och i princip utnyttjar dig. Jag vet att det kan vara jobbigt att göra såhär, när du känner dig så attraherad av honom. Det enklaste vore att bara kasta sig in i det hela och hoppas på det bästa, men jag tror tyvärr att du kommer att stå där med brustet hjärta och undra vad som hände om du inte pratar med honom ordentligt innan du ger dig in i något.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar