Frågor och svar om våldtäkt

15 May 2002, 21:15 241
Annat, 0 år
Question


Jag har blivit våldtagen en gång av 3 st män men jag njöt av det.
Jag brukar ligga och tänka på det när jag onanerar.
Är det onormalt att göra det?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Låt mig säga så här.., att under mitt liv där jag arbetat med människor på en mängd olika sätt har jag bara stött på det du beskriver en enda gång tidigare (att någon som blivit utsatt för just våldtäkt sedan använder upplevelsen som onanifantasi). Så jag skulle nog vilja säga att du är mycket ovanlig. Men psykologiskt ska jag försöka ge dig en förklaring till det som du håller på med. Först vill jag ändå säga att du BÖR TA KONTAKT med närmaste Ungdomsmottagning för att få prata igenom våldtäkten även om du använder den som en typ av fantasi när du onanerar. Du behöver ju inte säga någonting om just den saken om du inte vill. Även om du inte tycker att du behöver hjälp just nu, råder jag dig att göra det ändå, eftersom såna här saker kan komma tillbaka och trassla till det psykologiskt längre fram i livet. Inte minst när det gäller ditt framtida sexliv med en partner! Sedan är det också bra att ha någon att fundera tillsammans med när det gäller att polisanmäla de tre männen som tvingade sig på dig. Men det viktigaste ur ett psykologiskt perspektiv är att du kommer dit och får snacka om övergreppet!!!
Nu tänkte jag ge dig en möjlig förklaring till vad du sysslar med. Fantasier när man onanerar har dom flesta och att använda något som man varit med om som en del i fantasin är inte alls något ovanligt. Det ovanliga i ditt fall är att du använder din egen våldtäkt som fantasi. Onanifantasier fyller bland annat den funktionen att man i sin fantasi kan testa olika grejer som man många gånger aldrig kommer att försöka sig på i det verkliga livet. Psykologiskt skulle man kunna säga att onanifantasier är en typ av ventil där vi kan få vara fria och ohämmade på ett sätt som vi aldrig får/kan vara i våra liv. Man skulle också kunna säga att psykologiskt sker en typ av bearbetning av hemliga sexuella fantasier när man använder sig av onanifantasier. Och i ditt fall skulle jag kunna tänka mig att du på sätt och vis bearbetar din våldtäktsupplevelse genom att fantisera om den när du onanerar samtidigt som du får en upphetsande krydda i ditt onanerande. Detta i sig är inte något ovanligt, utan något som jag stött på hos mina patienter en hel del gånger som psykolog. Du bearbetar liksom din våldtäktsupplevelse utan att du vet om det och det är ett av det mänskliga psykets många olika sätt att fungera. Men allra bäst fungerar din bearbetning av vad de tre männen tvingade dig till, om du som jag sa går till Ungdomsmottagningen och pratar med någon om det. Så för ditt eget psykes skull och framtida sexliv, gör du bäst i att följa mitt råd och knalla iväg till ungdomsmottagningen!

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar