Frågor och svar om kompis

15 May 2002, 21:20 574
Tjej, 0 år
Question


Jag är 10 år och jag har väldigt stora bröst.
Killarna i min klass brukar få betala mig så får dom följa med in på toa och jag visar brösten för dom och om dom betalar mer så får dom även ta på dom.
Tjejerna i klassen kallar mig hora men jag gillar att göra det och jag får bra betalt så jag vill inte sluta med det.
Vad ska jag göra?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Nu kommer jag antagligen att låta väldigt vuxen, tråkig och förnuftig som bara en vuxen psykolog kan låta. Men eftersom du ändå frågar mig så ska jag ge dig mitt råd och en förklaring jag hoppas att du tycker är okay.
Du är alltså tio år och visar brösten för killarna i din klass. Och för det får du två saker: Pengar och uppskattning. Själva pengarna är väl inte så mycket att snacka om. Dom flesta människor tycker ju att dom behöver mer än vad dom har, och sedan spelar det inte så stor roll om dom är unga som du eller om dom är vuxna. Men du får pengar för att visa dina bröst och, hoppas du inte tycker jag är orättvis, men det är ungefär samma sak som att strippa. Och vad skulle du tycka om att din mamma strippade lite på kvällstid för att få in lite extrapengar. Att män fick titta på hennes bara bröst och om dom betalade lite till, fick ta på dom. Skulle det vara okay för dig? Ibland kan det vara så att man får använda någon annan som jag nu gjorde typ din mamma för att man ska kunna se på något man gör själv, på ett lite nytt sätt, om du förstår vad jag menar. När det gäller dig själv kan jag precis som du skriver, tänka mig att det idag inte spelar så stor roll om du visar brösten och låter några killar i klassen ta på dom när du gillar det och också får pengar för det. Men tänker du på att din mamma skulle göra ungefär samma sak som strippa, så kanske det blir en annan sak. Det var det första jag hade att säga, och nu kommer jag till det andra som handlar om att du får uppskattning:
När man är i din ålder och håller på att bli könsmogen är det psykologiskt väldigt lätt att man vill ha så mycket uppskattning man bara kan få. Inget konstigt alls. Skulle varje tjej och kille i din klass vara ärliga skulle dom också vilja ha uppskattning, och massor av det… Men just den här typen av uppskattning som du får för att du har råkat få stora bröst innan dom flesta andra tjejerna i klassen, är i mina ögon lite riskabel för ditt psyke eftersom du inte längre kommer att få uppskattningen när dom andra tjejernas bröst också blir fullt utvecklade. Man kan faktiskt bli van vid sånt här och vad ska du då göra när dom andra tjejerna kommer ifatt? Och det skulle mycket väl kunna bli så att en kille som du blir ihop med inte tycker att det känns så roligt om hela klassens killar har klämt på just dina bröst. Och tänk om alla tjejerna i klassen hade sett och tagit på hans snopp mot att han fått pengar. Tror du att det skulle kännas lika gott att krama och kela med honom då om ni var så där störtkära?
Innan jag slutar skulle jag vilja säga en annan sak också: Om du följer mitt råd och slutar med det här nu, så kommer du säkert att skratta åt det här när du blir äldre för att det finns många som har haft lite knasiga grejer för sig under ungdomstiden. Men det gäller att du inte låter det gå för långt så att du trasslar till det för dig själv och din i framtiden blivande kille. Ditt mejl tyder också på att du inte är en blyg tjej, vilket antagligen kommer att hjälpa dig en hel del när du någon gång i framtiden ska ha sex för första gången. Men använd det inte på det här sättet, utan vänta med att visa dina bröst för någon som du blir kär i.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar