Frågor och svar om blod

16 May 2002, 16:08 352
Annat, 0 år
Question


Sedan ett tag tillbaka har jag börjat spy upp mat jag äter. Hittills har allt varit okej men idag spydde jag upp blod. Vad kan det bero på och är det farligt??

Svar

En orsak att du spyr kan bero på att matstrupen inte fungerar som den ska. Har du sura uppstötningar eller halsbränna? Du skall i vart fall inte gå ned i vikt. Att du spydde blod (mängd blod?? färg??) kan bero på att trycket kan ha ökat i samband med att du ulkar eller spyr och några kärl spricker och då ser man blodstrimlor i det du spydde. Är det en större mängd blod är det alarmerande. Jag skulle vilja i vilket fall som helst att du söker läkare för en undersökning så att man kan kartlägga orsaken till att du spyr.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar