Frågor och svar om Ätstörningar

16 May 2002, 16:31 197
Annat, 0 år
Question


Hej! jag är 16 år. De senaste veckorna har jag blivit helt viktfixerad, börjat motionera väldigt mycket, minst 2 timmar / dag... och äta väldigt lite... om alls. Dessutom har jag diabetes men minskar på intaget av insulinet så jag inte behöver få lågt blodsocker. Jag vet att detta inte alls är bra. Har många gånger tänkt kräkas men inte gjort det mer än en gång. Eftersom jag inte kräks som bulimiker brukar göra och eftersom jag inte hetsäter vad är det då som är fel? Har jag en ätstörning och isåfall vad kallas den? Skulle väldigt gärna vilja veta svaren på dessa frågor!

Svar

Du är varken bulimiker eller anorektiker. Du är däremot diabetiker som gått in i en tillfälligt fel kosthållning. Varför denna viktfixering plötsligt? Det är bra att du kan styra intaget av insulinet annars kan du få allvarlig blodsockerpåverkan antingen uppåt eller nedåt. Du skall i alla fall tala med Diabetessköterskan du har på mottagningen som sköter om din Diabeteskontroll. Det är inte bra med ändring i kosthållningen hos diabetiker som är inte kontrollerad.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar