Frågor och svar om att vara gravid

16 May 2002, 20:16 181
Tjej, 0 år
Question


Jag har en son som är fyra och en halv månad gammal och ammar honnom fortfarande. Nu vill jag bli gravid igen, hur gör jag för att öka mina chanser. Har inte fått tillbaks mensen än och vill inte sluta amma helt. Får jag tillbaks mensen om jag minskar ammningen och hur ofta kan jag i så fall amma.

Tacksam för svar

Svar

Det är väldigt bra att du ammar, och det rekommenderas från barnläkare att amma i 4-6 månader. Givetvis kan du amma längre. Men oftast är det så att amningshormonerna påverkar så att mensen ej kommer igång förrän du ammar mindre eller inte alls. Exakt hur lite du bör amma för att få igång din mens är individuellt. En del kvinnor behöver sluta helt att amma för att mensen ska komma igång.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar