Frågor och svar om våldtäkt

18 May 2002, 19:41 188
Tjej, 0 år
Question


hallå, jag är 15 år gammal och har en pojkvän som e 2 år äldre, när vi är på fest brukar han tvinga mig att dricka jätte mycket öl sen brukar hans vänner bära upp mig på hans rum och ha samlag med mig, vad ska jag göra, det har hänt flera gånger nu, jag vill inte svika honom, men han tycker det är ok, hjälp.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Detta du beskriver är inte okay överhuvudtaget. Det är snarare våldtäkt när han medvetet tvingar dig att dricka dig berusad för att hans kompisar skall kunna utnyttja dig. Du sviker inte honom på något sätt, istället är det du som blir allvarligt sviken av din pojkvän. Det är inga riktiga pojkvänner som beter sig som du beskriver. En pojkvän skall tycka om en och respektera en, annars är det inte frågan om kärlek utan om utnyttjande.
Mitt råd till dig är att du fortast möjligt pratar med någon vuxen om detta. Gå till närmaste Ungdomsmottagning, skolkuratorn eller prata med någon av dina föräldrar, eller någon av dina kompisars föräldrar, eller någon lärare. Det spelar inte så stor roll vem det är bara det är någon som du har så mycket förtroende för så att du kan berätta vad du blir utsatt för. Detta du beskriver måste få ett slut. Annars är risken att du själv kommer att få svårigheter i ditt liv och med din sexualitet för lång tid framöver, och det vill jag inte att du skall få. Jag vet att många tjejer i din situation känner det som om dom sviker sina killar om dom skulle berätta för någon för att få hjälp, men jag lovar dig att det är det enda rätta att göra, och att det är du och din framtid som just nu blir sviken av din pojkvän. Lyd därför mitt råd och sök upp någon fort. Om det känns lättare kan du berätta för en kompis först och be henne/honom följa med dig till någon vuxen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar