Frågor och svar om onani

19 May 2002, 18:33 147
Tjej, 0 år
Question


Hej!! Jag har ett problem.. Det är nämligen så att jag kan enbart få orgasm när jag dushar och använder mig av dush kranen och sprutar runt klitoris. Jag kan inte få orgasm när jag använder mig av mina händer.. Jag har försökt flera gånger men det går inte. Finns det nånting jag kan göra åt detta?? är det nått som är fel??
jag är inte helt säker på att jag får orgasm när jag har sex med min tjej (är homosexuell) men jag tror det. Så varför kan jag inte få orgasm när jag smeker mig själv? brukar det inte vara tvärt om att man kan själv men ens partner inte kan få en till orgasm?
Tacksam för svar*
Tack på förhand*

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är inget som är fel utan dom flesta har ett sätt att onanera på som oftast funkar, emedan andra sätt kan vara svårare. Du är inte på något sätt ovanlig heller som tycker att duschen funkar emedan det kan vara svårare med händerna. Enligt min erfarenhet brukar faktiskt dom flesta tjejer tycka att onani med duschstrålen är lättare. Det man kan göra åt det är att helt enkelt träna. Man får hålla på tills man hittar ett sätt som funkar även när man använder händerna, om man nu tycker det är viktigt att kunna tillfredställa sig själv på det sättet också. Annars finns det som sagt många som nöjer sig med att det funkar på ett sätt.
Varför din partner kan ge dig orgasm (jag antar att du menar att hon använder händerna) och inte du själv kan jag inte säga så mycket om, mer än att hon uppenbarligen har en teknik som funkar för dig. Det är precis som du säger vanligare att man själv kan onanera än att partnern kan ge en orgasm, men eftersom det inte är så att du inte kan få orgasm på egen hand överhuvudtaget, så tycker jag att du kan se det hela positivt och sluta oroa dig för att något skulle vara fel. Som det är nu kan du ju få orgasm både på egen hand och med din partner och det är ju jättebra.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar