Frågor och svar om sex

19 May 2002, 19:51 320
Annat, 0 år
Question


Hejsan, jag har en fråga om hur lång "den ska va. Min penis är 20 cm lång och jag är 15 år gammal. Är detta normalt eller ???. En annan sak som är jobbigt det är jag jag och min tjej kan inte genföra ett samlag normalt för jag är för stor. Har du några tips om hur vi ska göra ???

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det där med storlek och längd skiftar så mycket att det inte finns några direkta normer. Det är inget onormalt med att ha en penis som är 20 cm lång, precis som det inte är något onormalt i att ha en som är 10 cm.
När det gäller att ha samlag så skiljer det sig däremot en aning. Har man en lång penis eller stor, så kan det vara så att tjejen kan få antingen ont, eller att det inte funkar överhuvudtaget. Tjejer skiljer sig också åt när det gäller detta. Förvisso är slidan töjbar, men beroende på hur tjejens livmoder är placerad så kan hon få ont när man stöter för långt in.
Sedan finns det en annan faktor i det hela och det är att om tjejen är väldigt ung, som jag antar att din tjej är, och att hon precis har börjat ha sex så behöver inte hela mödomshinnan ha försvunnit än, varför hon kan vara trång. Så att det inte funker behöver inte bero på att du är för stor.
Nu vet ju inte jag hur detta förhåller sig med just din tjej, men oavsett det så får ni prova er fram och ta det en bit i taget. Man kan sticka in penis lite grann i början och göra så några gånger innan man provar lite längre. Efterhand så kan man kanske ha samlag utan att behöva tänka på hur långt in man är, men det gäller som sagt att ni är uppmärksamma på så det inte gör ont för din tjej, för då får man lära sig att ha samlag utan att låta penisen gå ända in, och det behöver inte alls betyda att det inte är lika skönt, det kräver bara lite mer koncentration av dig som kille och att du inte bara kör på om du förstår vad jag menar. Ni är ju fortfarande väldigt unga och därför behöver ni ju inte stressa utan kan ta tid på er för att se vad som funkar och kanske tillfredställa varandra på andra sätt än just genom samlag.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar