Frågor och svar om samliv

21 May 2002, 19:44 137
Kille, 0 år
Question


Hej, ja e en kille på 16 år.. har varit tillsammans med min tjej i c:a 4 månader som då är lite yngre....Vi har haft sex i c:a 2 månader... och hon får inte orgasm.. hon tycker det är skönt men hon får inte orgasm... andra gången vi hade sex så fick hon det men hon har aldrig fått det efteråt!! snälla hjälp mig.. ge mig tips eller något....hon är vanligtvis mycket blöt...så det är inga problem såsett...och det finns ingen press i vårt förhållande!! /snälla hjälp mig...

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det första jag vill säga är att det inte är självklart att man får orgasm vid varenda samlag. Om jag tänker på alla människor jag mött i mitt arbete så är det fler som inte får orgasm vid varje samlag än vad det är som får det. Dessutom så finns det ju ganska många som aldrig får orgasm överhuvudtaget. Jag tycker det är jättebra att du har sådan omsorg om din flickvän och att du vill att hon skall ha det skönt, men jag ville ändå säga att man kan ha det skönt i sängen även om man inte får orgasm varje gång.
När det sedan gäller dig och din flickvän så brukar det enda sättet vara att fortsätta att prata med varandra om det och testa sig fram. Ofta är det så att tjejerna har lättats att få orgasm om klitoris stimuleras under själva samlaget. Där kan du använda både fingrarna och tungan, beroende på vad du själv vill och hon gillar. Det är inte så många tjejer som får orgasm under själv samlaget om dom inte stimulerar klitoris samtidigt. Så mitt tips är egentligen att du snackar med din tjej och frågar henne om hon brukar onanera själv och hur hon gör då. Sedan kan man försöka göra på samma sätt. Jag hoppas att du inte tycker det är alltför jobbigt att fråga henne. Dom flesta tjejer brukar faktiskt uppskatta att man frågar även om det kan kännas lite pinsamt för dom också. Sedan är det som sagt bara att testa. Vare sig du använder fingrarna eller tungan, så kan du prova att smeka henne på olika sätt. Man kan trixa en hel del när man smeker tjejen, tex genom att trycka olika hårt, göra snabbare eller långsammare rörelser, ändra vinkel osv. Om du är uppmärksam så kommer du märka på din tjej vad hon gillar. Det viktiga är att man tar tid på sig och vågar testa olika saker så lär man sig med tiden vad som funkar för den andre. Och eftersom ni inte hade några andra problem och inte kände någon press så har ni alla chanser i världen att hitta sätt att göra det skönt för er båda.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar