Frågor och svar om onani

23 May 2002, 15:57 181
Annat, 0 år
Question


När får man orgasm??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Orgasm är något man får när man antingen har sex med en partner eller när man onanerar. För killar gäller att orgasmen kommer när ollonet stimuleras. Ollonet är den delen av penisen som sitter längst ut och när ollonet stimuleras som det gör när killar antingen runkar (drar handen/förhuden fram och tillbaka över ollonet), när killen har samlag (ollonet stimuleras genom att det dras fram och tillbaka i slidan eller ändtarmen, vilket är fallet vid analsex bland både hetero-, och homosexuella), eller vid oralsex (munnen/läpparna förs fram och tillbaka över ollonet)så utlöser det till slut orgasmen.
För tjejer gäller oftast att klitoris stimuleras. Klitoris är den lilla hårda utbuktningen längst fram i slidan. Klitoris kan stimuleras med hjälp av fingrar eller tungan. Med fingrarna kan klitoris smekas och då handlar det oftast om att smeka, gnugga, eller trycka på klitoris. Med tungan så handlar det om att på olika sätt slicka klitoris tills orgasmen kommer. När det gäller samlag så är det ofta som det krävs att man parallellt stimulerar klitoris med fingarna för att tjejen skall få orgasm, men i vissa samlagsställningar så stimuleras klitoris ändå. Tjejer kan också få så kallad vaginalorgasm, och då handlar det om att det är själva rörelsen av penisen ut och in i slidan som utlöser orgasmen.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar