Frågor och svar om här kan man få hjälp!

23 May 2002, 16:09 233
Tjej, 0 år
Question


Hej!
Det är så att jag och min pojkvän har en undran. Vet ni vart man kan vända sig, när man är så pass gammal som 24 år och 28 år, om man vill ha hjälp med sitt sexliv? Vi har nämligen lite svårt att få det att bli riktigt bra i sängen och känner att vi vill vända oss till någon för hjälp. Vi vill få tips på bra sexställningar och på lite allmäna frågor kring sex och samliv. För jag antar att vi är för gamla för att vända oss till en ungdomsmottagning.
Vet ni vart vi kan vända oss när det gäller vårt sexliv?
Vore mycket tacksam för svar.

Mvh Sfinxa

Svar
Bo Westholm
Psykolog

I vissa kommuner finns det speciella sexrådgivningsmottagningar där det finns så kallade sexologer. För att få reda på om det finns någon sådan i er kommun så föreslår jag att ni kontaktar landstingets växel och frågar. Det finns många olika yrkeskategorier som gått en vidareutbildning till sexologer och dessa hittar du ibland också i privat verksamhet. Titta på gula sidorna i telefonkatalogen och se om du hittar någon där. Ett tredje alternativ är att du går in på RFSU:s hemsida. Titta under länken "Kliniken". Där står att dom har en mottagning i Stockholm, men dom har även telefonrådgivning och jag är övertygad om att dom kan hänvisa er till någon i er kommun om ni nu inte bor i Stockholmsområdet. Adressen är www.rfsu.se

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar