Frågor och svar om onani

30 May 2002, 15:48 434
Annat, 0 år
Question


När jag får orgasm(via onani)pågår den bara i några sekunder.....finns det något sätt man kan göra så den blir längre?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag känner faktiskt inte till något sätt som man kan göra orgasmen längre på. Däremot vet jag att orgasmen kan skilja sig åt ganska mycket från gång till gång. Men att den i allmänhet är ganska kort är det vanligaste. Det kan också skilja mellan olika typer av orgasm. Tex kan det skilja på orgasm vid samlag och orgasm vid onani. Dessutom kan det sedan skilja mellan samlag och samlag. Det är förmodligen en massa faktorer som spelar roll för hur vi upplever orgasmen, dvs hur tänd man är, vilken partner man har, hur man onanerar, vilket humör man är på, hur stressad man är, vilken samlagsställning man använder osv. Alla dessa faktorer samverkar på olika sätt, vilket ingen riktigt kan säga exakt hur. Däremot har jag hört om vissa öterländska läror där det finns råd om hur man tränar upp sin förmåga till orgasm. Enligt vad jag hört ska man till och med kunna lära sig att både dra ut på den och förlänga den för att öka njutningen. Men om det fungerar har jag ingen aning om.
Men vill du veta mer om detta kan du fråga på fritt forum om det finns någon som kan tipsa dig, alternativt får du gå till biblioteket och leta.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar