Frågor och svar om onani

30 May 2002, 16:14 155
Kille, 0 år
Question


hej! jag och min tjej ska ha sex nästa helg för första gången, vad ska man tänka på när man ska ha sex första gången?? /En vilsen kille

Svar
Bo Westholm
Psykolog

När man väl kommit så långt att båda bestämt sig och det känns bra att ha sex tillsammans, så tycker jag att man skall försöka sluta tänka så mycket. Det finns inget rätt och fel när det gäller sex, så länge man inte tvingar någon till något, eller gör någon illa på annat sätt.
När man därför har sex första gången så handlar det ju mycket om att upptäcka varandra, man vet ju liksom inte på förhand hur den andre funkar rent sexuellt. Man kan förvisso snacka om vad man brukar tycka är skönt när man onanerar, men ändå så vet man ju inte riktigt. Därför blir mitt råd till dig att inte tänka för mycket på hur man gör. Det finns liksom inget svar på hur man gör, utan istället skulle jag vilja råda dig till att vara nyfiken och testa. Om du bara är uppmärksam på din tjej så kommer du märka vad hon tycker är skönt och inte, och vad du själv tycker är skönt och inte. Detta är något man lär sig och alltså inget man kan direkt. Så ska du tänka på något så är det att vara just nyfiken och uppmärksam. Bry dig inte om ifall det blir lite fumligt ibland, det blir det för alla. Det är sällan så där tjusigt som det kan se ut på film. Men därmed inte sagt att du och din tjej inte skall försöka göra det mysigt för er båda, och kanske försöka skapa lite stämning i rummet ni ska vara i, med musik, ljus, eller vad som helst som ni tycker är mysigt. Sedan är det som sagt bara att försöka vara nyfiken, våga testa och vara uppmärksam på den andre och sig själv.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar