Frågor och svar om att vara gravid

30 May 2002, 21:57 618
Kille, 0 år
Question


Min flickvän och jag hade just oskyddat sex för första gången och efter de vart hon orolig över att hon skulle bli gravid. Då berätta jag att eftersom hon aldrig nådde sin orgasm så är de ingen risk att hon kommer bli gravid. Något som hon inte riktigt tror på. Jag har letat efter denna fakta på hemsidan för att visa henne men har inte hittat den. Så ni får ju gärna svara på detta så fort som möjligt så att jag kan visa henne så hon slipper vara orolig.

Svar

Din tjej behöver INTE få orgasm för att bli gravid. Det räcker med att du får utlösning för att hon ska bli gravid.Detta innebär inte att man kan använda avbrutet samlag som preventivmedel eftersom det kan komma ut spermier innan utlösningen. Använd gärna kondom det ger graviditetsskydd och skydd mot infektioner. Boka gärna tid på närmsta ungdomsmottagning för vidare information om preventivmedel.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar