Frågor och svar om få kontakt

31 May 2002, 15:06 115
Annat, 0 år
Question


Jag är en tjej på 13år....och jag är kär i en kille som tycker att jag är snygg men jag har blivit småkär i honom. Vi är inte kompisar eller nåt....vad ska jag göra för att få han som kompis??

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Ska man få en kille som kompis, eller om man vill få kontakt för att se om man kan bli ihop så gäller det att vara lite påhittig. Är man väldigt modig så går man helt enkelt fram och säger att jag tycker du verkar vara en schysst kille och undrar om vi inte kan göra något tillsammans någon gång, men det är det inte många som vågar. Istället får man oftast vara lite fantasifull. Det enklaste i början är ju att man börjar säga hej till killen när man möter honom. Ibland kan man också söka ögonkontakt med honom tex ute på raster så får man se om han besvarar den. Genom att utbyta blickar kan man faktiskt få en hel del information om han är intresserad av kontakt eller inte. Vidare kan man kolla om man har något gemensamt intresse. Du kan kanske fråga andra som känner honom. Vet du tex att han gillar att typ spela dataspel och du också gillar det så kan man ju försöka hitta något tillfälle där man träffas i något sådant sammanhang och då börja prata. Att hitta något gemensamt intresse är också bra ifall man skulle ta mod till sig och gå fram och prata, eller ringa honom. Det gemensamma intresset kan man ju ha som första samtalsämne så får man se om man kan börja snacka om annat sedan också.
Ja, det finns en massa olika sätt man kan göra på för att få kontakt och få honom som kompis. Du får försöka använda din fantasi, och sedan kan du ju alltid fråga under länken Fritt forum så får du se om det finns andra som har några bra tips att del med sig av.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar