Frågor och svar om onani

2 Jun 2002, 21:20 194
Tjej, 0 år
Question


hjälp!, jag vet inte hur man onanerar, jag har försökt några gånger, och jag tycker inte att d verkar så skönt, jag vågar heller inte trycka upp fingrarna.. vad ska jag göra...hjälp!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag antar att du är tjej eftersom du pratar om att tycka upp fingrarna.
Man behöver inte trycka upp fingrarna i slidan när man onanerar. Vissa onanerar så men det vanligaste är att man på olika sätt stimulerar klitoris som är den lilla hårda knappen längst fram i slidan. Man kan stimulera klitoris med hjälp av fingrarna genom att gnugga, trycka, vicka osv fram och tillbaka. Du får känna dig fram vad som du tycker är skönt. Man kan också stimulera klitoris genom att tex hålla duschen mot klitoris och låta duschstrålarna massera klitoris. Det finns fler sätt att onanera på men dessa är dom vanligaste.
Du kan själv prova och se vad du gillar, men kom ihåg att det är ingen nödvändighet att onanera. Så om du inte tycker det är skönt så finns det inget som säger att du måste onanera. Ibland kan det vara så att man först senare i livet upptäcker det sköna med att onanera, emedan vissa människor aldrig tycker det är speciellt skönt och därför låter bli. Det kan förvisso vara bra att onanera eftersom det är ett bra sätt att lära känna sin egen kropp och lära sig vad man tycker är skönt, vilket kan underlätta när man senare i livet skall ha sex med en partner. Men det är som sagt ingen brådska och inget som är nödvändigt i sig, så känn dig fram och ta reda på vad som gäller för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar