Frågor och svar om få kontakt

6 Jun 2002, 17:27 116
Annat, 0 år
Question


Hej,
För bara några dagar sedan kände jag plötsligt att jag blev kär i en tjej i min klass.
Vi går i skolan endast 10 dagar till, då det blir sommarlov och efter sommaren börjar vi på gymnasiumet. Jag på en skola. Hon på en helt annan skola. Dessutom skall hon åka till annan ort hela sommaren.
Jag har pratat med henne ett antal gånger, men aldrig vågat säga att jag tycker om henne. Hon är inte jättepopulär bland killarna så det känns som jag har bra chans. Hon pratar ofta med mig!
Jag har skickat ett mail till henne från vår skolas interncommunity där jag frågade henne vad hon skulle göra i helgen. Jag kollade på brevets historik och såg att hon läst det, men inte svarat på det...
För någon månad sedan, innan jag blev kär, bjöd jag in henne till ett privatchat på vårat interncommunity. Vi "pratade" i några minuter, sedan avbröt hon plötsligt!
Som sagt vill jag gärna bli ihop med henne innan sommaren. Skall jag skicka fler e-post? Hon tycker kanske jag är "traggig"!?

Jag blir faktiskt deprimerad över att skolan snart slutar! Vad skall jag göra på sommaren?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag tycker inte att du skall skicka fler mail till henne. Ni går ju ändå i samma klass och brukar prata med varandra efter vad du säger, och därför kan det vara så att hon tycker det är lite underligt att du liksom kontaktar henne via mailen istället för personligen. När det gäller det här med att man är kär i någon så behöver man ju förvisso inte störta iväg och säga det till dom det första man gör, men till sist så måste man nog ändå ta mod till sig och uttrycka hur man känner för att man skall veta om det är någon idé att hoppas. I ditt fall tycker jag att du skulle fråga henne personligen om vad hon skall göra under sommaren och fråga om ni kan hitta på något. Försök tänk ut något förslag i förväg som du tror att ni båda skulle gilla att göra. Du känner ju henne en hel del eftersom ni går i samma klass, varför du säkert kan komma på något som hon skulle tycka var kul. Om du börjar där så kommer du ju märka när du frågar henne hur hon reagerar. Verkar hon positiv så är det ju bara att ta det därifrån så får du se när det är läge att uttrycka hur du känner inför henne. Men som sagt jag tycker att du skall satsa på att fråga henne personligen istället. Mailen är förvisso bra ibland, men vid sådana här tillfällen så har du ju inte en chans att veta hur hon reagerar på din fråga om ni skall göra något tillsammans. Via mail kan du ju inte tolka hennes kroppsspråk, minspel eller hur hon låter på rösten, och det är faktiskt sådana signaler som är jätteviktiga när man vill veta ifall någon är intresserad eller inte. Så satsa på personlig kontakt så får vi hoppas att svaret blir positivt för då kommer du nog inte att ha några bekymmer med vad du skall göra i sommar, även om du inte kan träffa henne så mycket när hon är borta på annan ort.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar