Frågor och svar om samliv

6 Jun 2002, 18:31 201
Annat, 0 år
Question


Hej! Jag och min kille har ett jättebra sexliv (vi är ganska oerfarna). Min kille vill ofta att jag ska suga av honom och jag förväntar mig detsamma från honom, men han vill inte. Han har "försökt" en gång men drog sig tillbaka nästan direkt. Är han rädd? Är det fel på mig? Vad ska jag göra? Jag tänker prata med honom om det men är inte säker på att han vill prata om det. (han är ganska blyg och jag vill inte pressa honom för mycket).
Snälla ge mig tips om hur jag ska prata med honom!

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Varför din kille drog sig tillbaka kan jag inte svara på, det kan bara han själv, men att det skulle vara något fel på dig är inte speciellt sannolikt, utan det handlar nog mer om honom själv och hans känsla inför det hela.
Självklart kan det vara så att han tycker att detta är jobbigt att prata om, speciellt om han upplever det hela som ett misslyckande från sin sida, eller om han är rädd för att såra dig. Anledningen till att jag tar upp att han kan vara rädd för att såra dig är att det finns en del killar som reagerar inför den lukt som finns i slidan och som är helt naturlig. Om dom upplever den som främmande och obehaglig kan dom ha svårt för att slicka tjejen. Jag säger inte att det var detta som hände din pojkvän, utan mer att jag stött på detta hos killar, och för att ge dig ett tips om att ifall det var så för din kille så kommer han att tycka det är hemskt pinsamt och jobbigt att berätta eftersom han tror att han sårar dig om han berättar. Jag vill också tillägga att i dom fall som killar har haft den här upplevelsen så handlar det ofta om att vänja sig. Penisen har ju inte mycket doft, emedan tjejens slida alltid har en doft även om det skiljer sig från tjej till tjej. Killar vet kanske inte alltid om detta, och kan därför reagera första gången dom försöker ha oralsex. Men som sagt, det kan handla om helt andra saker för din kille, och nu skall vi se om jag kan ge dig lite tips om hur du skall prata med honom.

När man skall prata om något känsligt så tycker jag alltid att det är bra om man kan förbereda den andra personen på vad man tänker göra. Tex skulle du kunna säga till din kille att: "Nu skulle jag vilja prata med dig om en sak som jag tror att du kommer tycka är skitjobbigt, men jag tycker det är jätteviktigt att vi pratar om det i alla fall, så jag skulle vilja att vi försöker tillsammans."
Om man säger så får den andre en chans att förbereda sig lite och kan också bli delaktig i att ni försöker tillsammans.
Därefter kan man börja berätta om vad det är man vill prata om och i ditt fall skulle du kunna berätta om att du upplevde det som att han drog sig tillbaka och att du nu undrar vad det var som fick honom att reagera. Om din kille nu har svårt för att prata om detta, och han är rädd för att såra dig på något vis så kan det vara jättesvårt för honom att säga något. Då skulle du tex kunna säga att: "Jag har funderat lite på vad det skulle kunna vara som fick dig att backa och har tänkt att det kanske var så att du blev osäker på hur du skulle göra, eller att du tyckte att det luktade konstigt och att du tyckte det var obehagligt....." Här kan du rada upp en massa förslag. Och när du säger dom här sakerna så kan det vara lättare för din kille att liksom instämma när han tycker att något stämmer. Och om du tex säger det här med att han kanske reagerade på lukten så ger du honom en signal om att det är okay för honom att säga det ifall det var så, och att du klarar att höra det utan att bryta ihop.
Det här är ett sätt man kan använda i många situationer, men självklart måste du först tänka igenom ifall du klarar att höra sanningen eller inte. Ta till exempel det här med lukten eftersom jag nu har pratat om det som exempel. Skulle du klara av att höra att din kille reagerade på lukten i din slida, även om du vet att det inte är något fel på dig i det avseendet? För om det är så att du blir väldigt sårad om han skulle säga så, kan det vara svårt att göra som jag sa. För då bekräftar du genom din reaktion att han inte skulle ha sagt något och det leder ofta till att det är svårt att prata nästa gång.
När du för dig själv går igenom alternativ och känner efter vad du klarar att höra eller inte, så skulle du därför även kunna använda detta i ert samtal. Du kan tex säga att du har tänkt att det kanske är lukten han reagerar på och att du skulle bli jättesårad om det var så, men att du ändå tycker det är bättre att han säger det så ni får reda ut det hela. Hoppas att du har förstått mina råd, eftersom det kan vara lite krångligt att brevledes förklara hur man kan säga till varandra, men gör ett försök så tror jag att ni kan reda ut detta tillsammans.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar