Frågor och svar om tankar kring homo-bisexualitet

7 Jun 2002, 15:53 368
Tjej, 0 år
Question


Vart går gränsen för bisexuallitet?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Jag antar att du menar gränsen mellan att vara heterosexuell och bisexuell. Skillnaden är helt enkelt att som heterosexuell riktar sig ditt sexuella intresse till det motsatta könet, emedan bisexualitet innebär att ditt sexuella intresse riktar sig mot båda könen. Homosexualitet i sin tur innbär att du riktar ditt sexuella intresse till personer av samma kön.

Men sedan kan det vara viktigt att påpeka att det handlar om att rikta sitt intresse mot båda könen för att vara bisexuell, det behöver inte vara så att du har, eller har haft sexuella erfarenheter ihop med båda könen, utan det handlar mer om ifall du känner lust till personer av båda könen. Likadant finns det tex personer som är homosexuella utan att ha några homosexuella erfarenheter. Man kanske till och med lever ett heterosexuellt liv, men kan ändå vara tex homosexuell eftersom ens sexuella intresse egentligen riktar sig till personer av samma kön, även om man inte lever ut den lusten.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar