Frågor och svar om otrohet

7 Jun 2002, 16:49 194
Annat, 0 år
Question


Hej Bo. Nu måste jag fråga dig en sak, för att det gäller män. Mannen som jag är kär i, är gift med en annan och han vägrade träffa mig från början för att han älskar sin fru och ville inte vara otrogen. Så småningom började vi träffas, för att jag var så envis bara ringde tills han lovade träffa mig. Jag fick alldrig höra något rommantiskt från honom, utan när vi pratade om detta brukade han säga att "han blir attraherad och känner sig upphetsad för att jag är kvinna ingeting annat".

Så jag undrar hur kunde han verkligen kyssa mig, utan att ha några kännslor överhuvudtaget eller ville han aldrig erkänna det som han kännde för mig? Jag vet inte om jag har fel, men att kyssa någon och ge oralsex (som vi fick), betyder mycket mer jämfört med det vanliga sexet. Och det är kanske viktigt att nämna att vi började och avbröt våra kontakter 2-3 gånger hittils och varje gång anklagade han sig själv för att vi träffades, fast det var alltid jag som fick ta första steget.
Svarar du på min fråga blir jag mycket tacksam, för att det varar i 2 år, och varje gång vi slutar träffats mår jag jätte dåligt.

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det verkar på din berättelse som om ni har en relation utifrån helt olika förutsättningar.
1. Enligt dig ville han inte ha den här relationen från början då han älskar sin fru, emedan du tydligen har djupa känslor för honom och vetat att du vill träffa honom hela tiden.
2 Han får uppenbarligen dåligt samvete av att ni träffas och försöker avbryta relationen med jämna mellanrum, medan du mår dåligt om ni INTE träffas.
3. Han beter sig inte som om ni hade någon romantisk, känslofylld relation utan betraktar relationen som något som bygger på attraktion och sexualitet, emedan du är känslomässigt involverad och upplever att djupa känslor är en förutsättning för kyssar och oralsex.

Som du kanske märker så har ni som jag sade tidigare en relation som inte bygger på någon gemensam känsla och vilja, utan ni har båda olika skäl för att ha den här relationen, samtidigt som ni vill olika saker med relationen också.
Du hade uppenbarligen en tanke att han ändå är känslomässigt bunden till dig eftersom du förutsätter att man inte kan kyssa någon eller ha oralsex med någon ifall dom rätta känslorna saknas. Visst kan det finnas en möjlighet att han är känslomässigt involverad på det sätt du önskar och att han inte vill erkänna detta, men jag skulle inte lägga min röst på detta alternativ. Det är nämligen inte något ovanligt eller onormalt att man skiljer på sex och kärlek även om det finns många som tycker som du i detta fallet. Och eftersom han verkar så tveksam till ert förhållande och uttalar sina känslor för sin fru så skulle jag gissa att han tillhör dom som kan skilja på sex och kärlek.

Enligt min erfarenhet så är oddsen för den typ av relation som du beskriver ganska dåliga. Jag säger inte att det är omöjligt att det blir ni två, men en av anledningarna till att det brukar sluta med två, eller till och med tre sårade personer (om hans fru skulle få veta), är som jag sade från början, nämligen att ni har gått in med så olika förutsättningar i den här relationen. Ytterligare en vanlig anledning till att det kan gå fel är att personer i den här typen av förhållanden ofta kör så länge det går och aldrig bryr sig om att reda ut dom här olikheterna som till slut oftast får förhållandet att krascha. Så jag tror att skall du överhuvudtaget ha en chans att få det här förhållandet dit du vill, så måste du prata med killen ifråga. Ni måste tillsammans faktiskt prata om dom här olikheterna och reda ut vad var och en vill med förhållandet. Om det är så att han inte vill ha något förhållande längre så gäller det sannolikt för dig att ta hand om ditt brustna hjärta och hela dig själv under en lång tid framöver. Jag tror ärligt talat inte att du är speciellt betjänt av att envisas för att få honom tillbaka i ett sådant läge, även om det kan kännas så i stunden. Men om det istället visar sig att det handlar om att han har känslor för dig som han nu kan erkänna, så har ni även då en jobbig tid framför er eftersom han självklart har mycket att ta ställning till när det gäller sitt äktenskap. Men som jag sade tidigare, så måste du försöka prata med honom och reda ut hur er relation egentligen ser ut och om det finns någon framtid att hoppas på, för i annat fall så tycker jag att du skall inrikta dig på din egen sorg i första hand, och ditt framtida liv därefter, och låta honom sköta sina bitar.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar