Frågor och svar om onani

8 Jun 2002, 13:52 385
Annat, 0 år
Question


Jag vill onanera men hur?

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Hur man kan onanera beror mycket på om du är tjej eller kille. Är du kille så onanerar dom flesta genom att ta tag om penisen relativt långt ut och dra förhuden fram och tillbaka över ollonet(allra längst ut på penisen). Det är olika hur hårt eller snabbt man drar fram och tillbaka men det får man känna sig fram till.
Är du tjej så handlar det i dom flesta fall om att stimulera klitoris som är det lite hårda knappen som sitter längst fram i slidan. Klitoris kan stimuleras på många sätt men vanligast är att man med hjälp av ett eller ett par fingrar gnider, trycker och/eller vickar på klitoris. Här gäller det också att känna efter vilket som känns skönt. Hur snabbt och hårt är därför också något som man får känna efter. Ett annat vanligt sätt att stimulera klitoris är att låta ett duschmunstyckes strålar massera klitoris.
Du får pröva dig fram och se vad som funkar för dig.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar