Frågor och svar om samlag

9 Jun 2002, 15:48 213
Annat, 0 år
Question


Nu e det så att jag o min tjej har bestämt oss för o ha sex. Jag kan allt om hur det går till förutom just efter sexet...vi e båda oskulder o hon käkar p-piller så vi ska ha oskyddat. Vet att sperman kommer rinna ut. men man vill ju inte att den ska hamna i sängen? vad händer i regel efter sexet, hur det går till efter så att säga..
tack på förhand

Svar
Bo Westholm
Psykolog

Det är mycket riktigt så att sperman rinner ut, och att den hamnar i sängen är oundvikligt om man inte har papper eller någon handuk till hands och kan torka direkt. Det är ju inget som hindrar att man har det och att tjejen själv torkar sig i slidan tillräckligt mycket för att hon skall kunna gå till toaletten och tvätta bort resten. Man bör för hygienens skyll tvätta könsorganen efteråt. Det räcker med tvål och vatten, eller till och med att man sköljer med bara ljummet vatten. Men man behöver inte ha någon panik upp ur sängen för att göra detta, utan man kan ligga kvar och gosa och mysa så länge som man vill och sedan gå upp och tvätta av sig. Men i det fallet så har ni som sagt problemet med att sperman kan rinna ut i sängen under tiden, så att ha papper och torka med då är aldrig helt fel om man nu inte vill gå upp direkt.

Vissa av svaren på Ungdomar.se är inte dagsfärska. Exempelvis så förbättras ständigt läke- och preventivmedel, så de svar vi har kan till viss del vara inaktuella. Stäm alltid av med din ungdomsmottagning, apotek eller sjukvårdspersonal. Upptäcker du felaktig information blir vi jätteglada om du rapporterar detta till oss så att vi omgående kan lägga in korrekta uppgifter.

Visa mina övriga svar